Long Exposures

12.2.2016

Hei taas! Päätin laittaa tähän väliin vähän kuvia eiliseltä, kun oltiin mussun kanssa valokuvaamassa ulkona Olympuksen ja 5D:n kanssa. Mentiin Tuomaansillalle kolmijalan kanssa ja tehtiin kokeiluja pitkällä valotusajalla. Pitäkää mielessä, että mulla on suht uusi kamera ja mussun 5D on vuodelta 2005 ja linssi on vielä vanhempi. What if I told you, et toi ylempi on mussun kuva (ja mun mielestä sata kertaa parempi kuin mun) ja alempi ribali on mun ottama. Mun ottama kuva on yhdistelty kahdesta kuvasta, koska vähän sättäsin ja otin vahingossa kuvan kun ei ollu kauheesti autoja liikkeellä.


En nyt muista 5D:n asetuksia, mutta omani olivat 12mm / F22 / 30" / ISO100 eli 30 sekunnin valotus pienimmällä aukolla ja ISO arvolla. Kolmijalkahan on tälläsissä must ja kannattaa muistaa jos on lähellä tietä, että isommat rekat täryttää aika pahasti kameraa. Muutenhan tää on tosi helppoa hommaa. :D


Mussu otti musta kans ihan hienon kuvan. Ihan hieno siinä mielessä, etten vaan osaa olla kameran edessä silleen asiallisesti. Tää on otettu samalla setupilla eli 5D + Fujinon 55mm 2.2. Kohinaahan tuossa on aika reippaasti, kun tää otettiin sisällä pienessä huoneessa. Mut on tuo kohina paljon kauniimpaa kuin esim. 550D:n.

Mun tarttee jossain paikkaa, kun päästään kuvaamaan mussun kanssa vähän enemmän tehdä jonkunlainen isompi vertailupostaus kaikilla kameroilla (miinus filmikamera). Kun meillä on pari putkea jotka sopivat adapterilla kaikkiin kameroihin. Ehdotuksia saa laittaa tulemaan, että millaisia kuvia haluaisitte nähdä vertailtavan 5D:n, 550D:n ja Olympuksen välillä. :D

6 kommenttia

 1. Oi, ihanaa törmätä näin visuaalisesti kauniiseen blogiin! Tosi kivoi kuviakin :-)

  http://notttwice.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :3 Mukava kuulla, että miellyttää silmää.

   Poista
 2. Oi kuinka nätti blogi! Ihanaa kuinka innoissas tunnut olevan valokuvauksesta, se on mahtava harrastus! ^^

  http://tanitateella.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :3 Avopuolison intoilu on tarttunut minuunkin, sillä tykkään nykyään kuvata enemmän kuin koskaan ennen. :D

   Poista
 3. Oi, on kyllä hienoja kuvia! Ja muutenkin kyllä blogin ulkoasusta näkee, että sulta löytyy visuaallista silmää. Se on kyllä hieno asia omata (:

  http://pamikyltsi.blogspot.fi/

  VastaaPoista

Content © Emma Alhola | Photos © Emma Alhola and Paavo Virtanen